Friday, April 16, 2021

Kebaikan Fiber

7 kebaikan Fiber 

๐Ÿ“ŒMembantu detoks dan juga membantu bowel movement (mudah lawas)

Bowel movement ni penting utk kesihatan usus dlm badan. Tahukah anda jika diet harian anda rendah fiber, bahan2 makanan yg melekat didinding rektum tu akan berada disitu average dlm 3hari dan ada juga yg sehingga 14hari, dan kotoran itu lah menyebabkan toxic tinggi dlm badan dan seterusnya menyebabkan byk sebab2 penyakit seperti perut kembung,sembelit, jerawat, bau mulut, naik berat bdn, lesu, dsb. 

Sebab tu pengambilan makanan tinggi fiber penting utk memendekkan masa kotoran itu berada dlm badan.. Bagaimana ya? 

Begini.. Fiber akan serap,sedut, (mcm sponge)pelbagai jenis toxic tu dan seterusnya menyingkirkan kotoran itu dgn segera dari dlm badan.

๐Ÿ“ŒMemerangi kanser 

Pengambilan diet harian yg tinggi fiber juga membantu dlm menggalakkan bakteria yg 'baik' dlm isi perut, mengurangkan bahan2 yg menyebabkan cancer. 

Pakar2 bersetuju bahawa badan mudah mendapat cancer jika epidermin badan kita terdedah terlalu lama dgn bahan menyebabkan kanser . Sebab tu fiber ni membantu secara tak langsung dalm memerangi kanser ( pendek kata berbaloi2 harga yg dilaburkan utk membeli Fiber ni)

๐Ÿ“ŒMembantu merendahkan kolestrol 

Untuk mengelakkan kolesterol diserapkan ke dalam darah, anda memerlukan sekurang-kurangnya 3 gram serat larut sehari untuk mengurangkan risiko serangan jantung.

๐Ÿ“ŒMengawal paras gula 
Water soluble fiber menghentikan secara langsung kenaikan paras gula/glukos, mengurakan perlunya insulin dan seterusnya membantu pesakit2 diabetis

๐Ÿ“ŒMengawal uric acid dlm badan 
Sebab tu fiber ni penting bagi pesakit gout dan arthritis dimana penyakit2 tu berpunca daripada uric acid yg berlebihan .

๐Ÿ“ŒMengurangkan berat 
Secara teorinya , fiber ni berfungsi menyerap cecair (mcm sponge) yg banyak dlm badan, Fiber juga memberi rasa kenyang lebih cepat dan kenyang lebih lama seterusnya mengurangkan selera mkn.

๐Ÿ“ŒMenggalakkan jantung yg sihat.

Banyak kan fungsi fiber☺️

Jom amalkan Gaya Hidup dengan AG Fiberee 

RM100 1 box
Sehari 1 Sachet cukup untuk membantu kelancaran kerja usus anda๐Ÿ˜Š

Sharing Is Caring

Info Lanjut Layari http://agnutrition.my

#IMLegacy
#AGFiberee
#FiberTerbaikUntukUsusAnda

Wednesday, April 14, 2021

Testimoni AG Fiberee

Antara maklum balas pengguna setelah amalkan AG Fiberee

berminat untuk dapatkan AG Fiberee Tekan WhatApps

Baru 3 kali amal ag fiberee dah turun 6 kilo
Happy nya dia nak berkebaya di hari raya

Minum Ag FIBER, bulan puasa tak rasa lapar.
Siap gembira terangkan terperinci pelaburan solid, dan mengeluarkan gas๐Ÿ˜ฌ
Perut terus kempis.
Tq customer sebab jujur๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ

Minum 10 pm, jam 2 pagi memerut 2 kali
Jam 11 am melabur lagi
Syioknya semua pakat selim raya ni

TURUN 1 kg BARU CUBA 1 SACHET!!!
Minum pukul 10 malam, bangun tidur dah turun 1 kilo๐Ÿ™€
Pagi jam 11 am , "pelaburan solid" berlaku. 
4pm melabur lagi.

Sebelum ni tak lawas hingga badan tidak sihat
Hampir nak ke hospital sebab perut rasa berat
Ingatkan cirit birit rupanya senang je membuang
Siap recommend bagus untuk org diet sbb kenyang


Baru minum ag fiberee
Satu hari makan buah dan air kosong . Tak rasa lapar๐Ÿ™€
Semakin tak sabar kekakak cun nak berkebaya raya nanti


Ag Fiberee tak buat kan jantung berdegup
Baru ambil 1 sachet malam hari, esok siang dah 3 kali masuk toilet!

Baru lepas minum 1 sachet terus meragam cari toilet 
Tapi tak sakit . Terus tak sabar nak timbang dalam masa 1 minggu

Baru minum 1 sachet , sekejap dah terasa ke tandas, perut rasa selesa

Monday, April 5, 2021

AG Fiberee by AG Nutrition

๐—”๐—ฝ๐—ฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฟ๐—ป๐˜†๐—ฎ ๐—”๐—š ๐—™๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ๐—ป๐—ถ?
Dalam ๐—”๐—š ๐—™๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ni ada ๐—œ๐—ป๐˜‚๐—น๐—ถ๐—ป dan ๐—ฃ๐˜€๐˜†๐—น๐—น๐—ถ๐˜‚๐—บ

๐—œ๐—ป๐˜‚๐—น๐—ถ๐—ป ni pulak datang dari Chicory.

๐“๐š๐ฎ ๐ญ๐š๐ค ๐‚๐ก๐ข๐œ๐จ๐ซ๐ฒ ๐ง๐ข ๐š๐ฉ๐š?
Chicory digunakan untuk kehilangan selera makan, sakit perut, sembelit, gangguan hati dan pundi hempedu, barah dan degupan jantung yang cepat. Ia juga digunakan sebagai "tonik", untuk meningkatkan pengeluaran air kencing, melindungi hati, dan menyeimbangkan kesan perangsang kopi.

Manakala ๐—ฃ๐˜€๐˜†๐—น๐—น๐—ถ๐˜‚๐—บ adalah nama umum yang digunakan untuk beberapa anggota genus tumbuhan Plantago yang benihnya digunakan secara komersial untuk pengeluaran lendir. ๐—ฃ๐˜€๐˜†๐—น๐—น๐—ถ๐˜‚๐—บ digunakan sebagai serat makanan untuk melegakan gejala sembelit dan cirit-birit ringan dan kadang² sebagai pengental makanan yang membuatkan anda cepat kenyang.

Dah nampak kan fungsi ๐—”๐—š ๐—™๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ni apa?
Nak bagi korang pakai kebaya la raya ni akak² makcik².

En Somi pun takkan la korang taknak peluk "kerengga semut" kan..


Dapatkan segera
WhatApps 601111983461

Thursday, March 18, 2021

AG Cera

 Anda tidak perlu was was sebab produk AGCera selamat untuk dimakan




Anda tidak perlu was was sebab produk AGCera selamat untuk dimakan:bangbang: Ada clinical study. LULUS: EFSA, HSA, KKM, ISO 9001&14001 GMP DAN bebas GMO. Mempunyai sijil AKTA JUALAN LANGSUNG dari Kementerian Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Produk yang diluluskan oleh #European_Food_Safe_Authority (EFSA) Negara Singapura juga turut meluluskan pengamalan produl AGCera ini SINGAPORE HEALTH SCIENCE ATHORITY (HSA) HSA No : HSA-1905-02863 Lulus KKM dan diklasifikasikan sebagai FUNCTIONAL FOOD dan halal JAKIM. Bebas dari Genetically Modified Organism GMO; (Organisme yang Diubahsuai secara Genetik) ISO 9001 & 14001:GMP (NSF – US) Jom mula amalkan AGCera sekarang Kalau tak sekarang bila lagikan Maklum balas pengguna http://agnutrition.my WhatApps 60111983461 #IMLegacy #AGCera

Saturday, December 26, 2020

Period Tidak Stabil

Period Tidak Stabil


Jangan malu atau segan untuk bertanya doktor

Jika anda mengalami perubahan yang anda rasakan tidak normal untuk kitaran haid pada bulan itu, terus bertanya pada doktor anda. Haid yang tidak teratur mungkin menandakan tanda-tanda anda akan mencapai umur menopos, ataupun ada sesuatu yang tidak kena pada perubahan hormon badan yang memerlukan penyiasatan dan penilaian para doktor.

Hamil – sebab biasa haid tidak datang


Sebab ini mungkin tidak memeranjatkan anda atau sebaliknya. Walaupun begitu, pada awal kehamilan sesetengah wanita mengalami pendarahan yang boleh menyebabkan pendarahan juga yang selalu mengelirukan sama ada ianya darah haid atau tidak, tanpa anda sedari anda sebenarnya sudah pun hamil. Ujian air kencing untuk mengesahkan kehamilan boleh membantu.

Penyusuan badan


Sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!

Menopos?


Menopos atau Putus haid adalah keadaan di mana seseorang wanita itu tidak lagi didatangi haid, umur purata mencecah dalam 50 tahun. Walaupun begitu tempoh peralihan daripada umur boleh melahirkan anak ke menopos ini boleh berlaku untuk beberapa tahun dan dikenali sebagai perimenopos. Dalam tempoh peralihan ini, perubahan hormon yang berlaku menyebabkan haid menjadi tidak teratur, pendek atau tidak datang langsung. Haid mungkin berhenti buat seketika, dan boleh muncul semula selepas beberapa bulan.

Anda mempunyai masalah-masalah kesihatan yang berkaitan?


Haid yang tidak teratur mungkin adalah tanda-tanda anda mempunyai masalah perubatan yang tidak anda sedari seperti Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), masalah kelenjar tiroid, Kencing manis yang tidak terkawal , ketumbuhan yang merembeskan hormon prolaktin Pemeriksaan doktor akan dibuat untuk memastikan anda tidak mengalami mana-mana masalah kesihatan.

Berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.

Tekanan Emosi


Masalah emosi atau tekanan perasaan boleh menyebabkan haid terhenti. Kegiatan fizikal yang berlebihan seperti senaman yang berlebihan, kehilangan berat badan yang banyak, menghadapi masalah permakanan turut menyumbang kepada perkara ini. Berbincang dan luahkan masalah anda pada doktor jika anda berasakan menghadapi tekanan emosi di sekolah, rumah mahupun tempat kerja

Ubat-ubatan


Ada sesetengah ubat-ubatan yang anda makan untuk masalah perubatan tertentu boleh menganggu kitaran haid. Ubat sawan, ubat penenang, pil perancang kehamilan, pil-pil hormon bole menyebabkan kitaran haid terganggu. Berbincang dengan doktor anda, sebelum memberhentikan ubat-ubatan ini. Mungkin doktor akan mengubah dos, mengubah ubat bergantung kepada masalah perubatan itu.

Jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik yang lain boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita. Jangan lupa bagi tahu doktor yang merawat anda nanti.

Anda tetap subur walaupun haid tidak teratur

Walaupun anda tidak datang haid, tidak bermakna anda tidak subur dan tidak boleh mengandung. Jika anda ingin menjarakkan kelahiran atau merancang keluarga anda perlu menggunakan cara perancangan yang efektif dan berkesan walaupun tidak datang haid. Dapatkan nasihat doktor anda untuk ini.

Ingin hamil mungkin menjadi masalah dengan haid yang tidak teratur

Walaupun telah saya nyatakan, tidak datang haid tak bermakna anda tidak subur, tetapi kejayaan untuk hamil itu kadang-kadang adalah sukar. Rawatan sentiasa ada untuk mereka yang menghadapi masalah ini. Jangan risau, sila berbincang dengan doktor anda.

Artikel ini ditulis oleh Dr. Muhammad Izzat Abdul Razak, Registrar Obstetrik & Ginekologi yang berkhidmat di sebuah Hospital di Selangor


Di bawah ini adalah maklum balas pengguna Brunei yang mengalami masalah period tidak stabil


UNTUK DAPATKAN AG CERA WHATAPPS 601111983461


Monday, December 14, 2020

Founder AG Nutrition

Wow!! Meremang! Founder AG akan dipublish bersama berjaya dlm buku Britishpedia ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ˜ HEBAT!





Jom bersama AG Nutrition

WhatApps 601111983461

Sunday, December 13, 2020

AG Nutrition

 Sedikit pengenalan AG Cera yang kita consume sekarangni


AG CERA ✨


Info Syarikat


๐ŸŒŸ AG Nutrition International Sdn. Bhd.

๐ŸŒŸ Syarikat 100% Melayu

๐ŸŒŸ Syarikat AG Nutrition berasal dari Malaysia.

๐ŸŒŸ Pengasas (AG Founder)

    ▪Faiz Salleh

    ▪Hafiz Salleh

    ▪Fahmi Azmi

๐ŸŒŸ Syarikat Bertaraf Antarabangsa

๐ŸŒŸ Syarikat bermula pada 10 Mei 2019

๐ŸŒŸ Telah setahun beroperasi.

๐ŸŒŸ Jualan melepasi 40 juta Ringgit Malaysia

๐ŸŒŸ Keahlian AG Nutrition Sdn. Bhd. baru melepasi 100,000 ahli seluruh dunia.

๐ŸŒŸ Mengorak langkah untuk menjadi No #1 di Malaysia

๐ŸŒŸ AG telah berada di 20 buah negara


Total number of countries AG nutrition has already conquered :


1. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ Malaysia

2. ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ณ Brunei

3. ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ Indonesia

4. ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฌ Singapore

5. ๐Ÿ‡ฟ๐Ÿ‡ฆ South Africa

6. ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ Thailand 

7. ๐Ÿ‡ฐ๐Ÿ‡ช Kenya

8. ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ฒ Cameroon

9. ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฌ Uganda

10. ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ฟ Algeria

11. ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ฎ Ivory Coast

12. ๐Ÿ‡ฟ๐Ÿ‡ฒ Zambia

13. ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ฌ Togo

14. ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฌ Nigeria

15. ๐Ÿ‡ฟ๐Ÿ‡ผ Zimbabwe

16. ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ญ Ghana

17. ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ผ Bostwana

18. ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ฏ Benin

19. ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ด Somalia

20. ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ฟ Tanzania 



Info Produk


๐Ÿ’ฅProduk pertama AG CERA (killer product)

๐Ÿ’ฅTeknologi Terkini dan Formula dari ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ทPerancis / ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธSepanyol

๐Ÿ’ฅKandungannya terdiri daripada 8 superfoods terhebat

๐Ÿ’ฅAG CERA supplemen ajaib dengan 1001 khasiat

๐Ÿ’ฅSatu satunya suplemen anti oksida yang paling baik di dunia.

๐Ÿ’ฅAG CERA mengandungi HYDROXYTYRASOL yang merupakan molekul antioksida yang paling kecil dari segi saiz dan berat. Satu satunya molekul yang mampu melepasi halangan peredaran darah ke seluruh anggota badan.

๐Ÿ’ฅAGCERA mampu membantu menjadi penawar perbagai masalah kesihatan

๐Ÿ’ฅSangat efektif & berkesan

๐Ÿ’ฅUjian makmal (Clinical Test) menyatakan keberkesanan dalam tempoh 15 hari.

๐Ÿ’ฅWalaupun syarikat baru 12 bulan, pelbagai testimoni produk telah berjaya ditemukan

Jom support produk kita๐Ÿ˜




Berminat untuk jadi sebahagian family AG Nutrition WhatApps 601111983461


Kebaikan Fiber

7 kebaikan Fiber  ๐Ÿ“ŒMembantu detoks dan juga membantu bowel movement (mudah lawas) Bowel movement ni penting utk kesihatan usus dlm badan. T...